Sveriges största reklambyråer

Här i Sverige finns det mängder med bra reklambyråer som omsätter miljontals med kronor varje år. Dessa har fått många bra utmärkelser både nationellt och internationellt. Nedan följer en beskrivning om tre av de största reklambyråer som finns i Sverige.

Forsman och Bodenfors

Forsman och Bodenfors, som också kallas för F&B har sitt säte i Göteborg och är en av de största reklambyråerna som finns i hela Sverige. Huvudsakligen så är det konsumentreklam som de arbetar med, men de gör också vissa uppdrag för business-to-business. Denna reklambyrå har bland annat hjälpt företag så som Volvo Last- samt personvagnar, Apoteket och Ikea. Det rör sig alltså om stora företag. År 2015 så omsatte koncernen hela 6amrita-advertising-header15 miljoner kronor.

Det är också som så att F&B har vunnit en hel del priser för sitt fantastiska arbete. Dessa priser är bland annat D&AD, Guldägget, Clio, The One Show, Eurobest, Epica och Cannes Lions. Det är Staffan Forsman samt Sven-Olof Bodenfors som har grundat reklambyrån, därav dess namn.

DDB Stockholm

En annan av de största reklambyråerna i Sverige är DDB Stockholm som grundades år 2004. Sitt säte har de i Stockholm i Bonniers konsthall. Kunder till DDB Stockholm är många kända företag, så som Samsung, McDonald’s, Klarna, Gina Tricot, Vattenfall, Willys, Volkswagen och Husqvarna.

Verksamhetsåret 2014 så hade denna reklambyrå en omsättning på hela 182 miljoner kronor och de hade även 176 stycken anställda. De har fått en hel del priser och utmärkelser för sina arbeten och detta gäller både här i Sverige och internationellt.

MullenLowe Brindfors AB

Detta är en av de största men också en av de äldsta reklambyråerna som finns i Sverige. I samma verksamhet så är det både en pr-byrå och en fullservice reklambyrå. Förra året (2016) så hade företaget runt omkring 60 anställda och omsatte miljontals kronor. MullenLowe Brindfors AB blev till genom att ett svenskt nätverk (Lowe) slogs samman med en amerikansk byrå vid namn Mullen.