Stora svenska reklamsuccéer

När det kommer till att ha en extra lyckad marknadsföring av sitt företag så finns det en hel del människor som har lyckats sådär extra bra så att nästan hela Sverige vet om företaget just på grund av deras fantastiska reklam. Det finns några nycklar till framgång när det gäller reklam i tv och några saker som kan vara bra att göra är antingen att ha en rolig låt som fastnar på hjärnan eller att ha en rolig serie som man lätt tycker om.

ICA’s populära reklamserie

ICA’s reklamserie är ett uvanity-numbers-can-boost-advertising-for-small-business-in-the-u-stmärkt exempel på reklam som har lyckats mer än många andra. Denna serie har sänts på olika kanaler sedan år 2001 och den har tagit det svenska folket med storm med sitt roliga manus, härliga karaktärer och sitt fantastiska sätt att göra reklam för. Varje sketch är ungefär 45 sekunder lång och man har verkligen här lyckats hitta många bra knep för att visa upp sina produkter. Det är till och med så att denna reklamserie har vunnit flera priser och utmärkelser på grund av att den är så bra.

I denna serie finner man många kända karaktärer så som Stig, ICA-Jerry, Ulf och många fler.

Iprenmannen

Ett annat reklamkoncept som också har gått hem hos det svenska folket är Iprens gamla reklam med “Iprenmannen”. Det var år 1999 som Iprenmannen gjorde entré bakom rutan med en väldigt rolig men också lite smått irriterande visa. Iprenmannen hade också på sig blå trikåer och påminde lite grand om en teletubby. Det var på grund av detta fantastiska reklamkoncept som Iprens marknadshandel ökade med hela 425 procent under åren 1999-2009. Detta är verkligen ett starkt bevis på att man kan lyckas riktigt bra med reklam om man gör det rätt. Om man vill höra låten idag så finns den att hitta på YouTube.